Collegium > Aanbod > Business Process Management

Processpiegel

Met de Collegium ProcesSpiegel houden wij u een spiegel voor zodat u ziet hoe slank, slim en wakker uw organisatie de bedrijfsprocessen uitvoert.

 

Op basis van de Lean Management Filosofie voeren wij samen met uw organisatie een waardestroomanalyse uit op geselecteerde processen. Hierbij vinden wij twee zaken extra belangrijk:

  1. Ketendenken
  2. Uw medewerkers

Met het ketendenken willen we aangeven dat we bedrijfsprocessen het liefst niet (alleen) afzonderlijk behandelen en ook liever niet per afdeling. Nee het gaat meer om de totale keten van input tot output, van klantvraag tot klantwaarde.

 

De extra aandacht voor uw medewerkers geeft onze visie weer dat er 2 bepalende factoren zijn voor een goed en blijvend resultaat: kwaliteit en acceptatie.

 

Naast de harde procesanalyse is het erg belangrijk om de procesanalyse en elke procesverbetering juist met de eigen medewerkers uit te voeren. Weten zij het doel van deze bespiegeling van verbetermogelijkheden (volledig geïnformeerd), kunnen zij participeren (kennis en kunde) en willen zij meewerken (interne motivatie). Is er openheid en vertrouwen zodat het samenwerken bij het spiegelen ook kan floreren?

 

Deze ProcesSpiegel realisren wij door planmatig al uw processen te behandelen in een Waardestroom Analyse Workshop en ook het onderliggende verband of de keten te betrekken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Mail of bel dan met Lieuwe Visscher 06-30718519.